Almanya'yı çalkalayan siber saldırının faili 20 yaşında bir öğrenci

Almanya'yı çalkalayan siber saldırının faili 20 yaşında bir öğrenci

Almanya'daki yüzlerce politikacının bilgilerinin ifşa edilmesine neden olan siber saldırıyı yapanın, anne babasının yanında yaşayan 20 yaşında bir öğrenci olduğu öğrenildi.

Gözaltına alınan şahıs suçunu itiraf etti. Spiegel haber portalı, ilk bilgilere göre, şahsın tek başına hareket ettiği, yabancı gizli sevislerle herhangi bir bağlantısı olmadığı bilgisine yer verdi. 

Almanya'da yaklaşık bin siyasetçi, sanatçı ve gazeteciye ait bilgileri çalarak sosyal medyadan paylaşan internet korsanının, yakalanıp gözaltına aldığı bildirildi. Ülkede günlerdir gündemi belirleyen siber saldırıyı yapanın, Hessen eyaletinde anne babasının yanında yaşayan 20 yaşında bir öğrenci olduğu öğrenildi. Federal Kriminal Dairesi ve Frankfurt Savcılığı tarafından yapılan açıklamada, zanlının işlediği suçu kabullendiği ve verdiği ifadede, "olayın bu kadar etkisi olacağını düşünmemiştim, saldırıyı siyasetçilerin bazı açıklamalarına olan kızgınlığımdan yaptım," dediği belirtildi.

DW Türkçe'nin haberine göre; internet üzerinden yayınlanan şahsi verilerin önemli bölümünün irtibat bilgilerinden oluştuğu, 50 ile 60 kadarının ise suç teşkil ettiği açıklandı. Önümüzdeki saatlerde Federal Emniyet Teşkilatı ve Almanya İçişleri Bakanlığında soruşturmayla ilgili basın toplantısı düzenlenecek.

İçişleri Bakanlığı'nın açıklamasına göre, Almanya'da geçen hafta ortaya çıkan veri hırsızlığı skandalından 1000 dolayında siyasetçi, sanatçı ve gazeteci etkilendi. Çalındıktan sonra internet ortamında ifşa edilen kişisel veriler arasında fotoğraflar, yazışmalar ve telefon numaraları gibi bilgilerin bulunduğu belirtildi. Skandaldan sağ popülist Almanya İçin Alternatif partisi (AfD) dışında Federal Meclis'te grubu bulunan tüm partilere mensup siyasetçiler etkilenmişti.

Hırsızlık skandalının ortaya çıkmasından sonra başlatılan soruşturma kapsamında dün Heilbronn kentinde de bir eve baskın düzenlenmişti. Öte yandan verilerin yayınlandığı Twitter hesabı da kapatıldı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.