Altı Arap ülkesinden 'Ortadoğu zirvesi' öncesi işbirliği toplantısı

Altı Arap ülkesinden 'Ortadoğu zirvesi' öncesi işbirliği toplantısı

Mısır, Ürdün, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn ve Kuveyt’ten oluşan altı Arap ülkesinin Dışişleri Bakanları Ölü Deniz’de bir araya gelerek toplantı gerçekleştirdi.

Altı Arap ülkesinin dışişleri bakanlarının bir araya gelerek gerçekleştirdiği toplantıya Ürdün Dışişleri Bakanı, Kuveyt Dışişleri Bakanı, BAE Dışişleri Bakanı, Suudi Arabistan’ın Dış İlişkilerden Sorumlu Devlet Bakanı, Bahreyn Dışişleri Bakanı ve Mısır Dışişleri Bakanı katıldı.

Ürdün Dışişleri Bakanı Eymen es-Safedi ‘toplantının kardeşler ve arkadaşlar arasında gerçekleştirilen bir istişare’ olduğunu belirterek, “Güvenlik ve istikrarı sağlama adına bölgesel krizlerin üstesinden gelmek için sorunlarımız ve işbirliği yollarımız hakkında görüş alışverişinde bulunduğumuz bir toplantıydı. Bu Arap çıkarlarına ulaşmak için ortak bir hedef” dedi.

Es-Safedi "güvenlik ve istikrar konusunda ortak hedeflere ulaşmak ve sorunlara çözüm bulmak için birlikte çalışmaları gereken tüm konulara değinildiğini" belirtti.

Ürdün Dışişleri Bakanı açıklamasında, “Toplantının gündemi olmayan açık bir istişare olduğunu, ortak Arap çıkarları için nasıl çalışacağımız hakkında konuşmak olduğunu belirtmek istiyorum” dedi.

Bakanların toplantısı, Beyaz Saray’ın hedeflediğini belirttiği ve Polonya'da yapılması planlanan "İran ve Ortadoğu" konulu konferanstan iki hafta önce geldi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.