Altın fiyatları 7 yılın zirvesine yaklaştı

Altın fiyatları 7 yılın zirvesine yaklaştı

Altın fiyatları, koronavirüse ilişkin endişelerin 'güvenli liman' alımlarını getirmesi ile yüksek seviyelerini koruyor.

Altın fiyatları, koronavirüs salgınının yeniden güçlenmekte olduğuna ilişkin endişeler güvenli liman alımlarını desteklerken, yatırımcıların dikkatlerini ABD Başkanı Donald Trump'ın bugün kısa süren bir karışıklıktan sonra Çin ile ticaret anlaşmasının geçerli olduğunu söylemesine çevirmesi ile birlikte yedi yılı aşkın sürenin en yüksek seviyesi yakınında seyrediyor.

Gelişmekte olan ülkeler, kapalı kalmanın maliyetinin büyük olmasından dolayı, salgının kötüleştiği bir ortamda ekonomilerini yeniden açmaları ile birlikte virüs enfeksiyonlarında patlama ile karşı karşıya. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tüm dünyada yeni vaka sayısının, Latin Amerika ülkelerindeki büyük artışların desteği ile rekor seviyeye çıktığını duyurdu.

BloombergHT'nin haberine göre, spot altın, yüzde 0.3 artış ile yüzde 0.4 düşüş arasında dalgalandıktan sonra Londra saati ile 07:07'de yüzde 0.1 aşağısında ons başına 1,753.35 dolar seviyesindeydi. Fiyatlar Pazartesi günü 1,763.38 dolar ile, Ekim 2012'den beri en yüksek seviyesini gördüğü 18 Mayıs'tan bu yana en yüksek seviyesine ulaştı.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.