Altın ticaret savaşından etkilendi: Fiyatlar daha da yükselecek

Altın ticaret savaşından etkilendi: Fiyatlar daha da yükselecek

Altın ABD ile Çin arasında yaşanan ticaret savaşının tırmanmasıyla birlikte 6 yılın en yüksek seviyesine ulaştı.

Altın ABD ile Çin arasında giderek tırmanan ticaret savaşının talebi artırmasıyla altı yıldan uzun bir sürenin en yüksek seviyesine yükseldi.

BloombergHT'nin haberine göre, Çin'in ABD Başkanı Donald Trump'ın vergi tehdidine verdiği yanıtla ticaret savaşını daha da tırmandırmasıyla birlikte Pazartesi günü piyasalarda riskten kaçış hakimdi. ABD hisse senedi vadeli kontratları, Asya'daki satış dalgasının ardından Avrupa hisseleriyle birlikte düştü. ABD'de 10 yıl vadeli hazine tahvillerinin faizi 2006 sonundan beri en düşük seviyesine geriledi.

Altın bu yılın başından beri yüzde 13'ten fazla değer kazandı. Yatırımcıların merkez bankalarının geniş para politikalarına ilişkin beklentiyi, jeopolitik belirsizlikleri ve yavaşlayan büyüme endişelerini değerlendirmesi altının yükselişinde etkili oldu.

'Altın fiyatları yükselecek'

Oanda Corp. kıdemli piyasa analisti Edward Moya, müşteri notunda “1,500 dolara giden yol, ticaret kaygısı ve sıkıntılı küresel büyüme istatistiklerinden kaynaklı volatilitenin etkisiyle hala etkin. Altın büyük bir ihtimalle bir süre parıl parıl parlayacaktır.” dedi.

Spot piyasada işlem gören altın, yüzde 1.3 yükselişle onsu 1,459.88 dolar ile Mayıs 2013'ten beri en yüksek seviyesine tırmanmasının ardından TSİ 11:49'da 1,458.14 dolardan işlem gördü. Altın destekli exchange traded fonlardaki (ETF) altın miktarı Bloomberg tarafından derlenen verilere göre Cuma günü itibariyle Nisan 2013'ten beri en yüksek miktarına ulaştı.

instabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.