Amaç ilaç ve jelatin üretimi: Pakistan ile Çin arasında 'eşek ticareti'

Amaç ilaç ve jelatin üretimi: Pakistan ile Çin arasında 'eşek ticareti'

Yaklaşık beş milyon eşekle dünyanın en büyük üçüncü eşek popülasyonuna sahip Pakistan, ‘ilaç ve jelatin üretiminde kullanılmak’ için Çin’e eşek satmaya hazırlanıyor.

Çin’de eşekler geleneksel ilaç ve jelatin üretiminde kullanılıyor. Özellikle eşek derisi ve kılı, kan yapıcı, besleyici ve bağışıklık sistemini destekleyici ilaç yapımlarında tercih ediliyor.

Pakistan medyasındaki haberlere göre, iki ülke eşek ticareti konusunda anlaştı. İlk etapta hasta, zayıf ve felçli eşeklerin satışının yapılacağı açıklanırken Pakistan’ın kuzeybatısındaki Hayber Pahtunhva eyaletinde ihraç için üretim çiftlikleri de kurulacak. Eyalette, yabancı yatırımcıların tesis açmasına izin verilecek.

Eyalette 70 bin ailenin eşekler sayesinde geçimlerini sağladıkları belirtilirken, hayvan kıtlığı yaşanmayacak şekilde anlaşmanın hayata geçirileceği ve yabancı yatırımcıların 3 milyar dolarlık üretim çiftliği yatırımı yapacakları bildirildi.

Pakistan 5,3 milyon eşekle dünyanın en büyük üçüncü eşek popülasyonuna sahipken Çin, 11 milyondan fazla eşek popülasyonuyla ilk sırada yer alıyor. Dünyada bulunan 40 milyondan fazla eşeğin yaklaşık yarısı Çin, Etiyopya, Pakistan ve Meksika’da bulunuyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.