Amazon'dan tepki çeken satışlar sürüyor

Amazon'dan tepki çeken satışlar sürüyor

Yakın zamanda Türkçe olarak da hizmet vermeye başlayan ünlü alışveriş sitesi Amazon, satışa sunulan paspas ve köpek minderi üzerindeki ifadeler nedeniyle sosyal

Donanımhaber'de yer alan habere göre "İslam’ın sembolü paspas ve köpek minderi, 40 cm x 60 cm kaymaz paspas, banyo/mutfak paspası ve evcil hayvanlar için uygundur." ifadeleriyle yayınlanan paspas ve köpek minderi, sosyal medyada kullanıcıların büyük tepkisini çekti.

 


Allah Lafzı'nın (Arapça söz anlamında gelen bu kelime, yazımı ifade öden özel bir söylemdir) işlenmesinden dolayı ürünlerin İslam dinini aşağıladığını belirten internet kullanıcıları siteyi şikayet yağmuruna tuttular. Aslında geçtiğimiz haziran ayından bu yana satışta olan paspas ve minder, İngiltere'nin Birmingham şehrindeki Müslüman meclis üyesi Mariam Khan’ın Twitter üzerinden paylaşmasıyla ön plana çıktı. Gelen şikayetler üzerine Khan’dan özür dileyen Amazon, ilgili mağazanın ürünlerini kaldırdı. Din gibi hassas bir konuda böylesi ürünlere izin veren Amazon'un daha duyarlı şekilde hareket etmesi talep edildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.