Amerikalı gazeteci Halep'ten 'son mesajını' paylaştı

Amerikalı gazeteci Halep'ten 'son mesajını' paylaştı

"Rejim askerleri yaklaşıyor ve durum olabildiğince kötü"

Doğu Halep'te bulunan Amerikalı Müslüman gazeteci, "belki de son mesajım" diyerek yayınladığı video kaydında, muhaliflerin kontrolündeki son bölgelerin her an rejimin eline geçebileceğini söyledi.

Silah sesleri ve patlamaların duyulduğu videoda Abdulkerim, "Ve bu -eğer son olmazsa- kurduğumuz sona en yakın iletişim olacak." ifadelerini kullandı.

"Erdoğan, Kur'an kıraati güzel ancak..."

Abdulkerim, rejim askerlerinin yaklaşmakta olduğu sırada çektiği video kaydında Müslümanlara seslenerek şunları söyledi: 

"Hedefe ulaşmak için çabalamadınız yahut bunu umursamadınız., Bilirsiniz... Erdoğan, Kur'an kıraati güzel ancak fırsatı kaçırdı. Gerçekten, yalnızca 25 kilometre uzaklıktaki birliklerinle bir fırsatın vardı, buraya gelip bir kahraman olmak ve bu zavallı insanlara yardım etmek için. Fakat kaçırdın. Ve bütün diğer insanlar... Suudiler ve diğerleri.. Hepiniz kaçırdınız. Bir fırsatınız, altın bir fırsatınız vardı fakat Allah yapmak istediği şeyi dilediği gibi takdir eder."

 

Bu mesaj, rejim güçlerinin ele geçirdiği bölgelerde en az 79 kişiyi öldürerek infaz ettiği yönündeki haberlerin ajanslar aracılığıyla duyurulmasının ardından geldi. 

El Cezire'nin paylaştığı bilgiye göre, idamlar rejimin Çarşamba günü ele geçirdiği Firdevs ve Salihin mahallelerinde gerçekleşti.

Abdulkerim, bağımsız bir gazeteci olarak bulunduğu kuzey Suriye'den dünyaya haberler aktarıyordu. CNN, BBC ve Channel Four News dahil olmak üzere bir çok kuruluşa haberler hazırladı. 

Bilal Abdulkerim, önceki günlerde paylaştığı bir videoda bölgede artarak devam eden olumsuz şartları anlatmış ve Müslüman halklara "Halep'e bigâne mi kaldınız" sorusunu sormuştu.

Abdulkerim, 'belki de son mesajım' diyerek yayınladığı video öncesinde takipçilerine kaldığı kötü mekanı göstermiş ve "Çok şükür, burda olmaktan dolayı mutluyum. Bu bizim seçtiğimiz bir hayat" ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.