Amerikan askeri Gazze'ye destek için İsrail Büyükelçiliği önünde kendini yaktı

Amerikan askeri Gazze'ye destek için İsrail Büyükelçiliği önünde kendini yaktı

Bir ABD askerinin Washington'daki İsrail Büyükelçiliği önünde protesto amacıyla kendisini ateşe verdiği bildirildi.

ABD Hava Kuvvetleri'ne bağlı bir asker, ABD'nin başkenti Washington'daki İsrail Büyükelçiliği önünde protesto amacıyla kendini ateşe verdi.

25 yaşında bir askeri mühendis olduğunu öğrenilen Aaron Bushnell "Özgür Filistin" diye bağırarak kendisini ateşe verdikten sonra ağır yaralandı. Bushnell'ın yaşamını yitirdiği öne sürülürken iddia henüz teyit edilemedi.

ABD Hava Kuvvetleri sözcüleri kendini yakan kişinin bir Amerikan askeri olduğunu doğruladı.

Bushnell'in olaydan önce yayınladığı bir mesaj da ortaya çıktı. Kendini yakma eyleminden önce medya kuruluşlarına bir mesaj gönderen Amerikan askeri "Bugün Filistin halkının soykırıma uğramasına karşı bir protesto eylemi gerçekleştirmeyi planlıyorum. Artık soykırımın suç ortağı olmayacağım. Aşırı bir protesto eyleminde bulunmak üzereyim. Ancak Filistin'de insanların sömürgecilerin ellerinde yaşadıklarına kıyasla, bu hiç de aşırı değil. Yönetici sınıfımızın normal olduğuna karar verdiği şey bu." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Mepa News

tg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
4 Yorum