Amerikan askerleri Somali'de Eş Şebab'a karşı savaşı komuta ediyor

Amerikan askerleri Somali'de Eş Şebab'a karşı savaşı komuta ediyor

ABD askeri güçleri Somali'nin kırsal bölgelerinde Eş Şebab'a karşı savaş sürecini komuta ederken görüntülendi.

ABD askerleri bir yılı aşkın süredir konuşlu bulundukları Somali'nin kırsal bölgelerinde Eş Şebab'a karşı savaşı komuta ederken görüntülendi.

Bölge kaynaklarının aktardığı görüntülerde, Somali'nin Galgudud eyaletinin Galcad bölgesi yakınlarındaki Amerikan askerleri görülebiliyor.

Bölgenin konumu:

Görüntüdeki Amerikan askerlerinin, bölgede Mogadişu hükümetine bağlı özel harekat birlikleriyle birlikte Eş Şebab'a karşı harekatın ikinci safhasını planladığı kaydedildi.

ABD ordusuna bağlı özel harekat birimlerinin bölgede bulunduğu ve Eş Şebab'a karşı savaşı komuta ettiği dile getirildi.

ABD, 2022 yılının Mayıs ayında Somali'ye yeniden asker göndermişti.

Ancak Amerikan askerlerinin geçmiş döneme kıyasla daha çok merkezi bölgelerde konuşlandığı ve askeri riskin fazla olduğu alanlara gönderilmediği dikkat çekiyor.

ABD, 1990'lı yıllardan bu yana Somali'de aktif olarak askeri müdahalede bulunuyor. Bu müdahalenin ilk dönemi olan 1992-1994 yılları arasında en az 42, 2007'den bugüne ise en az 6 Amerikan askeri ve istihbari personeli öldü.

Kaynak: Mepa News

whtspp.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.