Amerikan Büyükelçiliği’nden 'Darbe Yanlısı' Açıklama

Amerikan Büyükelçiliği’nden 'Darbe Yanlısı' Açıklama

Amerika’nın dün gerçekleşen başarısız darbe girişimi sırasında yayınladığı mesaj halk tarafından büyük tepki çekti.

Hatırlanacağı üzere, Kenan Evren’in başını çektiği askeri cuntanın 12 Eylül 1980’de yaptığı darbeyi, dönemin CIA Türkiye Masası İstasyon Şefi Paul Henze “Bizim çocuklar başardı ([y]our boys have done it)” diyerek kutlamıştı. Dün de benzer şekilde Büyükelçiliğin Türkiye’deki Amerikan vatandaşlarına gönderdiği “Amerikan Vatandaşlarına Acil Mesaj: Türk Ayaklanması” isimli bildiride Büyükelçilik, Müslüman halkı hedef alan bu darbeyi sanki halkın bir kalkışması gibi gösterdi. Yayınlanan mesajı dikkatinize sunuyoruz:

A.B.D Büyükelçiliği, Ankara

Amerikan Vatandaşları için Acil Mesaj: Türk Ayaklanması

15 Temmuz 2016

Amerikan Büyükelçiliği vatandaşlarını Ankara’da ve hali hazırda trafiğe kapalı olan İstanbul Boğazı Köprülerinde duyulan silah atışları ve patlamalara karşı bilgilendirmektedir. Sıkıyönetim ve sokağa çıkma yasağı ilan edilmiştir. İstanbul Atatürk Havalimanındaki tüm uçuşlar askıya alınmıştır.

Amerikan vatandaşlarından ricamız aileleri ve arkadaşları ile iletişime geçip iyi durumda olduklarını bildirmeleridir. Sosyal Medya’nın bloklandığı yönünde raporlar görmüş bulunmaktayız, aileniz ve arkadaşlarınızla telefon, SMS veya e-mail yoluyla haberleşebilirsiniz.  Amerikan vatandaşlarına, güvenli yerlere sığınmalarını, Büyükelçilik ya da Konsolosluklara bu zaman aralığında gitmemelerini tavsiye ediyoruz. Gelişmeler hakkında yerel basını takip edin, çatışmanın olduğu alanlardan kaçının, askerin veya güvenlik güçlerinin yakınında bir bölgede iseniz güvenlik tedbirlerinizi alın.

Metnin orjinali:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.