Amerikan güçlerinin çekilmesiyle Afganlar ne kaybetti?

Amerikan güçlerinin çekilmesiyle Afganlar ne kaybetti?

Ürdünlü akademisyen İyad Kunaybi, ABD'nin Afganistan'dan çekilmesi sonrası ortaya atılan gündemleri değerlendirdi.

Ürdünlü ilim adamı ve akademisyen İyad Kunaybi, ABD'nin Afganistan'dan çekilmesi sonrası ortaya atılan gündemleri değerlendirdi.

YouTube üzerinden düzenli olarak yayınladığı videolarda İslam dünyasındaki gelişmeleri de konu edinen Kunaybi, Afganistan'da yaşananlardan bahsetti.

Kunaybi, özellikle ABD'nin ülkeden çekilmesi sonrasında yapılan eleştirileri inceleyerek, medya ve uluslararası kuruluşların söylemlerini ele aldı.

38 dakikalık videoda Kunaybi, yaşananlara dair farklı bir bakış açısı sunuyor:

İyad Kunaybi kimdir?

1975 yılında Kuveyt'te doğan Ürdünlü ilim adamı, akademisyen ve eczacıdır.

Ailesi aslen Filistin'in El Halil şehrinden olan Kunaybi, henüz çocukken ailesiyle beraber tekrar Ürdün'ün başkenti Amman'a yerleşti.

1997-1998 döneminde Ürdün'de Eczacılık Fakültesi'nden mezun olan Kunaybi, üniversite yıllarında İslami çalışmalar ile ilgilendi.

Ülke içinde ve dışında çeşitli akademik çalışmalar yürüten Kunaybi, insanları İslam'a davet etmek ve Müslümanların küresel sorunlarını dile getirmek için de çaba sarf etti.

Bu çabaları kapsamında Ürdün yönetimince birçok kere gözaltına alındı ve baskı gördü.

Halen Ürdün'de ikamet eden Kunaybi çalışmalarını bu yönde sürdürüyor.

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.