Amerikan toplumu devlet terörüne tam destek veriyor

Amerikan toplumu devlet terörüne tam destek veriyor

ABD'de gerçekleştirilen anketten alınan sonuçlar farklı dini grupların sivillere yönelik saldırılara bakışını ortaya koydu.

ABD'de yapılan bir ankette, sivillerin hedef alındığı saldırılara ilişkin sorulan soruya verilen yanıtların sonuçları oldukça çarpıcı.

Ülkede farklı dini grupları kapsayacak şekilde sorulan sorulara verilen cevaplar, Batı'da "Müslümanların sivilleri hedef alan saldırılara tamamen meşru gördüğüne" dair kanaatin oldukça yanlış olduğunu gösteriyor.

ABD ve diğer Batı devletlerinin yol açtığı sivil kayıplar, Müslüman devlet ve grupların yol açtığı kayıplar ile kıyas edilemeyecek düzeyde. Mevcut durumun Batılı toplumlarda da bir karşılığı bulunuyor. Yapılan bir anket Hristiyan Amerikan toplumunun, sivilleri hedef alan saldırılarda hiç bir problem görmediğini ortaya koydu.

Ankete katılan gruplar kendilerine sivillere yönelik askeri saldırılara ilişkin sorulan soruları şöyle yanıtladı:

Anket kitlesine sorulan ilk soru: Orduların sivillere karşı saldırıları haklı görülebilir mi? Bu soruya açık ara farkla "Hayır" cevabı veren dini grup Müslümanlar. Müslümanlar dışında çoğunluğu "Hayır" diyen tek grup ise dinsiz, Ateist ve Agnostik insanlar.

Kitleye sorulan ikinci soruda devlet faktörü ortadan kalkmış ve sivillere yönelik saldırının gruplardan yahut bireylerden gelmesi varsayılmış. Bu soruda "Hayır" cevaplarının arttığı gözlenirken Müslüman toplum bu cevaplarda birinci sırada. Onları Mormonlar izliyor.

Devlet faktörünün anketçiler arasındaki Hristiyan ve Yahudilerde sivillerin hedef alınmasına yönelik meşruiyeti artıran bir faktör olduğu açıkça görülüyor. Zira bir ordunun sivilleri hedef almakta haklı olabileceği yönünde fikir beyan eden kitlenin çoğu, sivillere yönelik saldırının devlet dışı aktörler tarafından gerçekleştirilmesi durumunda bunu kesinlikle meşru kabul etmemekte.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.