Ankara merkezli 12 ilde 'FETÖ' operasyonu

Ankara merkezli 12 ilde 'FETÖ' operasyonu

Ankara merkezli 12 ilde "FETÖ/PDY'nin Kara Kuvvetleri Komutanlığı'ndaki mahrem yapılanmasına" yönelik soruşturmada haklarında gözaltı kararı verilen 37 şüpheliden 20'si gözaltına alındı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamaya göre, "FETÖ/PDY'nin Kara Kuvvetleri Komutanlığı'ndaki mahrem yapılanmasına yönelik" soruşturmada, 2'si aktif, 1'i emekli, 4'ü ihraç subay, 28'i daha önce ilişiği kesilmiş askeri öğrencinin "örgüt ile irtibatlı olduğu" ifade edildi.

Ankara'da büfe, bakkal, market gibi umuma açık iş yerlerinde bulunan kontörlü sabit hatlar üzerinden 'sivil imam'lar ile iletişim sağladıkları ifade edilen 35 şüpheli ile 2 'mahrem imam' hakkında Ankara merkezli 12 ilde gözaltı kararı verildi.

Ankara emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin düzenlediği operasyonla şüphelilerden 20'si yakalanarak gözaltına alındı.

Diğer şüphelilerin yakalanması için çalışmaların devam ettiği belirtildi.

tg-003.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.