Ankara Üniversitesi'nde başörtülü öğrenciye sözlü tacizde bulunan öğretim görevlisinin dersleri iptal edildi

Ankara Üniversitesi'nde başörtülü öğrenciye sözlü tacizde bulunan öğretim görevlisinin dersleri iptal edildi

Ankara Üniversitesi, ders esnasında başörtülü bir öğrenciye "Başındaki örtü niye farz, ne diye takıyorsun?" dediği iddia edilen Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde görevli Prof. Dr. Metin Kazancı'nın derslerini iptal etti.

Ankara Üniversitesi, ders esnasında başörtülü bir öğrenciye "Başındaki örtü niye farz, ne diye takıyorsun?" dediği ifade edilen Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde görevli Prof. Dr. Metin Kazancı'nın derslerini iptal etti.

Ankara Üniversitesi'nden konuya ilişkin yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Üniversitemizde bir öğrencimizin giyim tercihinden dolayı yaşanan üzücü olay hakkında Siyasal Bilgiler Fakültesinde inceleme başlatılmış, inceleme sonucunda olaya neden olan İletişim Fakültesi emekli öğretim üyesinin üniversitemizde ders vermemesi kararı alınmıştır.

Üniversitemizin hiçbir biriminde öğrencilerimizin ve çalışanlarımızın giyim tercihleri ve düşüncesinin tartışma konusu yapılmasına izin verilmeyeceğini kamuoyuna saygıyla duyururuz."

İlgili haber:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.