Ankara'da 'askeri casusluk' operasyonu: 6 gözaltı

Ankara'da 'askeri casusluk' operasyonu: 6 gözaltı

27 Ocak'ta "Devletin Gizli Kalması Gereken Bilgilerini Temin ve Askeri Casusluk" suçlarından yürütülen soruşturma kapsamında yakalanan şüphelilerden alınan bilgiler doğrultusunda yapılan operasyonda 6 kişi gözaltına alındı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla, Ankara Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünce 27 Ocak günü "Devletin Gizli Kalması Gereken Bilgilerini Temin ve Askeri Casusluk" suçlarından yürütülen soruşturma kapsamında 2 emekli albay, 1 emekli astsubay, 1 sivil şahıs yakalanmış, yapılan adli işlemlerin ardından tutuklanmışlardı.

6 kişi daha gözaltına alındı

Operasyonda ele geçen dijital veriler analiz ekiplerince incelenirken, belgelerin incelenmesi için bir de komisyon kurulmuştu.

Komisyon, "devletin gizli kalması gereken bilgilerinin şüpheliler tarafından yabancı menşeili şirketlere aktarıldığını" belirtti.

Ocak ayında yakalanan şüphelilerin ifadeleri ve komisyon raporları doğrultusunda genişletilen operasyon neticesinde 9 şüpheliye yönelik Terörle Mücadele Ekipleri tarafından gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda 6 kişi daha gözaltına alındı.

Diğer şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmaların sürdüğü belirtiliyor.

facebanner.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.