Ankara'da Atakule'ye Çin bayrağı yansıtıldı

Ankara'da Atakule'ye Çin bayrağı yansıtıldı

Ankara'da bulunan Atakule'ye Çin Halk Cumhuriyeti'nin bayrağı yansıtılarak ülkenin 70'inci Kuruluş Yıldönümü kutlandı.

Ankara'da bulunan Atakule'ye Çin Halk Cumhuriyeti'nin bayrağı yansıtılarak ülkenin 70'inci Kuruluş Yıldönümü kutlandı.

Çin Halk Cumhuriyeti'nin 70'inci Kuruluş Yıldönümü dolayısıyla hazırlanan "Çin Kültür Günü" etkinliği Yapı Kredi Bomontiada'da gerçekleştirildi.

Etkinlikte konuşan Çin İstanbul Başkonsolosu Cui Wei, "Türkiye ve Çin birbirine çok uzak iki ülke. Ama iki ülke halkının kalbi arasındaki mesafe o kadar uzak değil. Birbirimize yakınız, birbirimize benziyoruz. Doğu medeniyetine daha yakınız. Bence daha çok yakınlaşmalıyız daha sıkı iş birlikleri kurmalıyız." dedi.

Öte yandan Çin Büyükelçiliği'nin sosyal medya hesabında paylaşılan mesajda Çin bayrağının Ankara'da bulunan Atakule'ye yansıtılmasıyla ilgili, Ankara yukarıya bakıyor. “Çin Halk Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 70. Yıldönümünü kutluyoruz” sözleri Ankara’nın simgelerinden Atakule’de parlıyor. Vatanımıza refah getirmesini diliyoruz." ifadeleri yer aldı.

Çin yönetimi son dönemde Doğu Türkistan'daki Uygur Türklerine yönelik uyguladığı asimilasyon politikalarıyla gündemde. 

Çin'in bölgede inşa ettiği toplama kamplarında binlerce Müslüman Uygur Türkünün zorla tutuluyor. Kampta verilen zorunlu eğitimlerle Uygurlar üzerinde postmodern bir soykırım uygulanıyor. 

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum