Ankara'da bombalı saldırı

Ankara'da bombalı saldırı

Ankara'da İçişleri Bakanlığını hedef alan bombalı saldırı düzenlendiği bildirildi.

Ankara Kızılay'da İçişleri Bakanlığı yerleşkesi önünde sabah erken saatlerde yaşanan patlamanın ardından bölgeden çatışma sesleri duyuldu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Saat 09.30 sıralarında İçişleri Bakanlığımız Emniyet Genel Müdürlüğü giriş kapısı önüne hafif ticari araçla gelen 2 terörist bombalı saldırı eyleminde bulunmuştur.

Teröristlerden biri kendini patlatmış, diğer terörist etkisiz hale getirilmiştir.

Açılan ateş sırasında 2 Emniyet mensubumuz hafif biçimde yaralanmıştır. Kahramanlarımıza acil şifalar diliyorum." dedi. 

ekran-resmi-2023-10-01-10-30-41.png

Yayın yasağı getirildi

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü'ne saldırı girişimi nedeniyle soruşturma başlattı, konuyla ilgili erişim engeli ve yayın yasağı kararı verildi.

Yaralı polislerin durumu

İçişleri Bakanı Yerlikaya, Ankara'daki bombalı saldırıda yaralanan polislerin sağlık durumlarıyla ilgili bilgi verdi.

Bakan Yerlikaya, "İçişleri Bakanlığımız Emniyet Genel Müdürlüğü giriş kapısı önünde meydana gelen hain terör saldırı girişiminde yaralanan kahraman polislerimiz Alim Reis Demirel ve Erkan Karataş’ın tedavileri devam etmektedir. Çok şükür hayati tehlikeleri bulunmuyor. Kahramanlarımıza acil şifalar diliyorum" dedi.

Yerlikaya, "Zehir tacirleriyle, çetelerle, organize suç örgütleriyle mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir" şeklinde konuştu.

wp.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum