Ankara'da vaka artışı nedeniyle toplantı, gösteri, yürüyüş 15 gün süreyle kısıtlandı

Ankara'da vaka artışı nedeniyle toplantı, gösteri, yürüyüş 15 gün süreyle kısıtlandı

Ankara'da vaka artışı nedeniyle toplantı, gösteri, yürüyüş faaliyetlerine 15 günlük kısıtlama getirildi.

Ankara Valiliği, koronavirüs vakalarındaki artış nedeniyle mevcut önlemlere ek olarak toplantı, gösteri, yürüyüş faaliyetlerine de 15 gün boyunca kısıtlama getirdi.

Valilik açıklamasında “Ankara’da Covid-19 vaka sayılarında son günlerde maalesef artış yaşanmaktadır” ifadelerine yer verildi.

Öte yandan Ankara’da yarın saat 16.00’da Anıtpark’ta baroların katılımıyla “Büyük Savunma Mitingi” yapılması planlanıyordu.

Barolar, hükümetin yeni bir yasal düzenleme ile hayata geçirmek istediği çoklu baro sistemine karşı Ankara’da bir kez daha yürüyüş ve miting organize etmişti.

Kentte toplantı ve yürüyüş yasağının yanı sıra, Ankara İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararlarında taziye evleri, asker uğurlamaları vb. faaliyetlerin durdurulmasına rağmen, zaman zaman bu kısıtlamaların ihlal edildiği belirtilerek ve “alınan tedbirlerin gözden geçirilerek gerekiyorsa ilgili kurumlarca önleyici ek tedbirlerin alınmasına karar verildiği” kaydedildi.

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.