Anket: Bu pazar seçim olsa sadece dört parti barajı aşıyor

Anket: Bu pazar seçim olsa sadece dört parti barajı aşıyor

MAK Danışmanlık tarafından yapılan son seçim anketinde AK Parti'nin oy oranı yüzde 35.5, CHP'nin yüzde 25.3, MHP'nin yüzde 10,8, İYİ Parti'nin yüzde 11, HDP'nin yüzde 9.3'lük olarak belirlendi.

Erken seçim iddiaları konuşulurken MAK Danışmanlık, Türkiye genelinde 30 büyükşehirle 15 il ve ilçelerinde yapmış olduğu araştırmanın sonucunu kamuoyuna sundu.

Yapılan araştırmada 'yarın seçim olsa' AK Parti'ye oy vereceğini belirtenlerin oranı yüzde 35.5, CHP'ye oy vereceklerini belirtenlerin oranı yüzde 25.3, İYİ Parti'ye oy vereceklerini belirtenlerin oranı yüzde 11, MHP'ye oy vereceklerini belirtenlerin oranı ise yüzde 10.8 olarak belirlendi.

Aynı ankette tercihini HPD'den yana kullanacağını ifade edenlerin oranı ise yüzde 9.3'te kaldı.

Babacan ve Davutoğlu'nun desteği ne kadar?

Ankette Ahmet Davutoğlu'nun Gelecek Partisi ve Ali Babacan'ın DEVA Partisi de vatandaşlara soruldu. Olası bir seçimde Davutoğlu'na destek vereceklerin oranı yüzde 2.9 olurken, Babacan'ı destekleyeceklerin oranı yüzde 2.8 oldu.

MAK Danışmanlık'ın anketinde Saadet Partisi yüzde 1.2, diğerleri başlığı altında diğer parti ve bağımsız adaylar ise yüzde 1.2 olarak tespit edildi.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.