Anlaşma imzalandı: Türkiye Çin'den 50 milyon doz koronavirüs aşısı alıyor

Anlaşma imzalandı: Türkiye Çin'den 50 milyon doz koronavirüs aşısı alıyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Çin'den 50 milyon doz koronavirüs aşısı satın alınması için anlaşma imzalandığını açıkladı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Çin'den 50 milyon doz koronavirüs aşısı satın alınması için anlaşma imzalandığını açıkladı.

Dün gerçekleşen Bilim Kurulu toplantısının ardından akşam saatlerinde açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Çin menşeli Sinovac aşısına dair, "Yapılan sözleşmeyle Aralık, Ocak ve Şubat ayında toplam 50 milyon doz aşı için imza atıldı." dedi.

Koca, aşı çalışmalarına dair ise şu ifadeleri kullandı:

"Dünyaya paralel olarak ülkemizde de 16 ayrı aşı çalışması yapılmaktadır. Aşı adayları geliştirmeye çalışan ender ülkelerden biriyiz. Bir tanesi klinik öncesini başarıyla tamamlamış ve gönüllüler üzerinde uygulanmaya başlanmıştır. 44 gönüllüye uygulama yapıldı. İkinci doz 26 Kasım / 14 tarihleri arasında yapılacak. Nisan ayında ilk aşıya kavuşmamızı ümit ediyorum.

Aşı konusunda çalışma yapan ve aşı değerlendirme komisyonunun onayını alan bilim adamlarımızı ayrım yapmaksızın destekliyoruz. Çin ve Almanya kaynaklı aşıların ülkemizde faz çalışmalarıyla ilgili kamuoyuyla paylaşıyoruz. Bu yıl bitmeden aşıya kavuşmanın ümidi içindeyim.

Risk gruplarını kademeli olarak aşılamayı planlıyoruz. Ekim'in ikinci haftasından itibaren öncekilerden daha ciddi sınavdayız. Kış aylarının gelmesiyle birlikte kapalı ortamların da getirdiği riskle dünyada patlama şeklinde hızlı artış başladı. Adeta kitlesel bulaşma dönemine geçti. 60 milyon pozitif vaka, ölüm 1 milyon 400 bini geçti dünyada. Dünyada kovid ölümleri bulaşıcı hastalıklara bağlı ölümlerin yüzde 12'sini buldu."

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.