Anti-tank saldırılarının diğer yüzü

Anti-tank saldırılarının diğer yüzü

Çatışma bölgelerinden gelen videolarda genellikle anti-tank saldırılarını gerçekleştiren tarafın gözüyle gördüğümüz anların diğer yüzü kameraya yansıdı.

Bilindiği gibi ABD, Almanya, Rusya, Çin gibi birçok farklı ülke menşeili olan anti-tank füzeleri çatışma bölgelerinde son yıllarda oldukça yaygın hale gelmiş durumda. Söz konusu silahların çatışma bölgelerine girmesi, özellikle Suriye'de çatışmaların dinamiğini oldukça fazla değiştirmiş ve şehir savaşında ciddi bir öneme haiz olan tankları görece savunmasız bırakmıştı.

Peki, Suriye gibi çatışma bölgelerinden gelen görüntülerde genellikle anti-tank saldırılarını gerçekleştiren tarafın gözünden izlediğimiz olaylarda diğer cephede neler yaşanıyor?

 


Görüntüler, geçtiğimiz Mart ayında Palmira'da Esed rejimi güçlerinin IŞİD'e karşı saldırısından. IŞİD hedeflerini vuran tank, bir anti-tank füzesine hedef oluyor. Tankın üzerindeki asker olaydan yara almadan kurtulurken tank içindeki askerlerin akıbeti bilinmiyor. Tankın zırhı sebebiyle tamamen imha olmadığı ancak hasar gördüğü düşünülüyor.

Videodan anlaşıldığı üzere anti-tank saldırılarına hedef olan taraf, füzeyi ancak kendisine isabet ettiği andan birkaç saniye önce görme şansına sahip. Anti-tank füzeleri tanklara dayalı bir harekat mantığı olan ordular için ölümcül nitelikte.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.