AP, radikal sağcı Fransız üyenin dokunulmazlığını kaldırdı

AP, radikal sağcı Fransız üyenin dokunulmazlığını kaldırdı

Avrupa Parlamentosu, aşırı sağ görüşlü Ulusal Cephe partisinin Genel Sekreteri Briois'in dokunulmazlığını kaldırdı.

Avrupa Parlamentosu, sosyal paylaşım sitesi Facebook'tan bazı kişilere hakaret ettiği gerekçesiyle hakkında dava açılan aşırı sağ görüşlü Ulusal Cephe partisinin Genel Sekreteri Briois'in dokunulmazlığını kaldırdı.


 

Avrupa Parlamentosu (AP), sosyal paylaşım sitesi Facebook'tan bazı kişilere hakaret ettiği gerekçesiyle hakkında dava açılan Fransa'daki aşırı sağ görüşlü Ulusal Cephe (FN) partisinin Genel Sekreteri Steeve Briois'in dokunulmazlığını ülkesinin talebi üzerine kaldırdı.

Strazburg'da toplanan AP Genel Kurulu, Fransa'yı temsilen AP'de bulunan ve aynı zamanda FN Genel Sekreteri ve Henin-Beaumont Belediye Başkanı da olan Briois'in dokunulmazlığının kaldırılmasını oyladı.

Genel Kurul üyelerinin el kaldırarak gerçekleştirdiği oylamada, AP üyelerinin büyük bir çoğunluğunun Briois'in dokunulmazlığının kaldırılması yönünde oy kullandığı belirtildi.

Briois, 2015'te başkanı olduğu Henin-Beaumont Belediyesi binasında kurulan bir Noel tasvirinin, laiklik ilkesi gereği kaldırılması gerektiğini söyleyen bir meclis üyesine, Facebook üzerinden hakaret etmiş ve bundan dolayı dava edilmişti.

Dava kabul edilirken, Fransız yargısı, Briois'in yargılanabilmesi için AP'deki dokunulmazlığının kaldırılması başvurusunda bulunmuştu.

AP, geçtiğimiz haziran ayında dini ve ırkçı nefret içerikli sözlerinden dolayı FN'nin lideri Marine Le Pen'in de dokunulmazlığını kaldırmıştı.


Kaynak: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.