Apple Çin'in Uygurların iPhonelarını hedef aldığını doğruladı

Apple Çin'in Uygurların iPhonelarını hedef aldığını doğruladı

Apple, iPhone'lardaki bazı güvenlik açıkları üzerinden Pekin yönetiminin Uygurları hedef aldığı iddialarını doğruladı.

Apple, iPhone'lardaki bazı güvenlik açıkları üzerinden Pekin yönetiminin Uygurları hedef aldığı iddialarını doğruladı ama rakibi Google'ın tanımladığı gibi bu kişilerin gerçek zamanlı hareketlerini takip etmek için kullanıldığını reddetti.

Google'ın Project Zero araştırmacıları geçen hafta 5 güvenlik açığı sayesinde bazı topluluklardaki iPhone'ların en az iki yıl boyunca hacklendiğini açıklamıştı. Araştırmacılar söz konusu topluluğun hangisi olduğunu belirtmemişti fakat başta CNN ve TechCrunch olmak üzere saldırıların hedefindeki topluluğun Uygurlar olduğu medyada haberler yer almıştı.

Reuters da kısa bir süre önce Çin'e seyahat eden Uygurları takip etmek için Asyalı telekomunikasyon şirketlerine yasa dışı olarak sızdığını rapor etmişti.

Apple cuma günü yaptığı açıklamada saldırının çok dar kapsamlı olduğunu ve 'Uygur toplumu ile ilgili içeriklere sahip bir düzineden daha az web sitesinin" etkilendiğini Google araştırmacılarının iddia ettiği gibi "kitlesel" bir siber saldırının söz konusu olmadığını belirtti.

Firma, teknoloji devi Google tarafından uyarılmalarının ardından 10 gün içerisinde açığın kapatıldığını vurguladı.

Apple ayrıca saldırıların Google'ın iddia ettiği gibi 2 yıl boyunca değil sadece 2 ay içerisinde gerçekleşmiş olduğunu açıkladı.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.