Apple Türkiye'den yılın altıncı zammı

Apple Türkiye'den yılın altıncı zammı

Apple Türkiye bu yıl ürün fiyatlarına 6'ncı kez zam yaptı.

Apple, ürün fiyatlarına zam yapmaya devam ediyor.

Apple Türkiye’de satılan ürün fiyatlarına 5 Haziran’da gerçekleştirdiği WWDC 2023 etkinliğinin ardından zam yapmıştı. Bundan 3 gün sonra 8 Haziran’da fiyatları bir kez daha artıran şirket, son olarak 1 Temmuz’da fiyatlarını yukarı yönde güncellemişti.

Teknoblog'un haberine göre, Apple temmuz ayının ikinci haftasına başlarken Türkiye’deki ürün fiyatlarına bir kez daha zam yaptı.

Bir önceki fiyatlarla karşılaştırıldığında Apple’ın, 10 Temmuz 2023 tarihinde, yani bugün yürürlüğe giren yüzde 20 oranındaki yeni KDV uygulamasının fiyatlarına yansıttığı anlaşılıyor.

Zamla birlikte iPhone 14 serisinin başlangıç fiyatı 47 bin 499 TL’den 48 bin 304 TL’ye çıktı. Bunun 128 GB depolama alanına sahip versiyon için geçerli olduğunu belirtmekte fayda var.

En yüksek kapasiteli seçenek olan 1 TB iPhone 14 Pro Max içinse artık 87 bin 457 TL ödemek gerekiyor. Bu modelin fiyatı 85 bin 999 TL idi.

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.