Arakan'da katledilen Müslüman sayısı 24 bin

Arakan'da katledilen Müslüman sayısı 24 bin

Ontario Uluslararası Kalkınma Ajansı'nın yayınladığı rapora göre, Arakan'da 24 binden fazla Arakanlı Müslüman katledildi.

Ontario Uluslararası Kalkınma Ajansı'nın raporuna göre, Myanmar'da 24 binden fazla Arakanlı Müslüman öldürüldü Avustralya, Bangladeş, Kanada, Norveç ve Filipinler'den araştırmacı ve kuruluşların yer aldığı Kanada merkezli Ontario Uluslararası Kalkınma Ajansı tarafından yayımlanan araştırma raporuna göre, geçen yıl ağustostan bu yana Myanmar güçleri tarafından yapılan zulümde, 24 binden fazla Arakanlı Müslüman hayatını kaybetti.

Araştırmada, 40 binden fazla Arakanlı Müslüman'ın silahla yaralandığı, 114 bininin darbedildiği ve 31 bininin ise ateşe atıldığı belirtildi.

Bölgede 115 bin Rohingya evi ateşe verilirken, 113 bin evin de saldırılarda hasar gördüğü kaydedildi.

4 aylık bebek bile yakıldı

Raporda, Tolatuli köyünde yaşayan Arakanlı Hasina Begum'un, Myanmar güçlerinin köyünü ateşe vererek insanları öldürdüğünü, köyden kaçmak isteyenleri bir nehir kenarında sıkıştırarak ateş ettiğine ilişkin ifadelerine yer verildi.

Begum, Myanmar güçlerinin silahla az 50-60 kişiyi öldürdüğünü, bazılarının nehre atlayarak kurtulduğunu aktardı.

Öldürülenlerin cesetlerinin yakıldığı bilgisini veren Begum, 4 aylık bebeğinin de askerler tarafından ateşe verildiğini söyledi.

Sınır Tanımayan Doktorlar Örgütü, geçen yıl 25 Ağustos-24 Eylül arasında 9 bin 400 Arakanlı Müslümanın öldürüldüğünü açıklamıştı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.