Arap aşiretlerle YPG arasındaki çatışmalar yeniden patlak verdi

Arap aşiretlerle YPG arasındaki çatışmalar yeniden patlak verdi

Suriye'nin doğusunda YPG ile Arap aşiretler arasında çatışmalar yeniden alevlenirken YPG Deyrizor'da sokağa çıkma yasağı ilan etti.

PKK'nın Suriye yapılanması YPG güçleri, Pazartesi günü bölgede yerel Arap kabilelerle çatışmaların yeniden başlaması üzerine sokağa çıkma yasağı ilan etti.

Yerel kaynakların aktardığına, Suriye'nin doğusundaki Deyrizor ilinde yer alan, aralarında Irak sınırına yakın Ziban kasabasının da olduğu çok sayıdaki yerleşim biriminden bazılarında süresiz, bazılarında ise geçici süreliğine sokağa çıkma yasağı uygulamasına başlandı.

Lübnan merkezli El Mayadin'in bildirdiğine göre, sokağa çıkma yasağı kararı alınmasına, silahlı Arap kabilelerinin Ziban'a saldırıp, kasabanın bazı kesimlerini ele geçirmeleri neden oldu. Yaşanan çatışmalarda çok sayıda YPG milisinin hayatını kaybettiği belirtiliyor.

Esed Arap kabilelere destek mi veriyor?

İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, çatışmalara katılan bazı Arap savaşçıların, Esed rejimi kontrolündeki bölgelerden geldiğini öne sürdü. Deyrizor bölgesindeki yerel medyada çıkan haberlerde ise, bazı YPG milislerinin çatışmalardan kaçtığı aktarıldı.

YPG'ye bağlı gruplar yaşanan çatışmalardan, Arap aşiretlere bağlı güçlerin Fırat Nehri'nin doğusuna geçmesine izin verdiğini iddia ettikleri Şam yönetimini sorumlu tutuyor.

Kısa bir süre önde Deyrizor bölgesi kırsalında Arap aşiretlerle YPG güçleri arasında şiddetli çatışmalar yaşanmıştı.

Kaynak: DW Türkçe, Mepa News

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.