Arap Birliği'nden Esed rejimine yeşil ışık

Arap Birliği'nden Esed rejimine yeşil ışık

Cezayir Cumhurbaşkanı Abdülmecid Tebbun, Mart 2022'de ülkesinin ev sahipliğinde düzenlenecek Arap Birliği Zirvesi'yle ilgili açıklama yaptı.

Cezayir Cumhurbaşkanı Abdülmecid Tebbun, Mart 2022'de ülkesinin ev sahipliğinde düzenlenecek Arap Birliği Zirvesi'yle ilgili açıklama yaptı.

Cezayir devlet televizyonu haberine göre Tebbun, Suriye'dek Beşar Esed rejiminin Arap Birliği Zirvesi'ne katılıp katılmayacağı sorusuna, "Aslında Suriye'nin zirvede olması gerekiyor." yanıtını verdi.

Kendilerinin ayrılanları bir araya getirme amacı güden bir ülke olduklarını söyleyen Tebbun, "Bir Arap Zirvesi düzenlediğimizde, bunun parçalanmış Arap dünyasının yeniden birleşmesi için kapsayıcı olmasını istiyoruz." dedi.

Arap Birliği, 12 Ekim 2011'de Suriye'nin üyeliğini askıya almış, Cezayir ise karar karşısında çekimser tutum sergilemişti.

Kaynak: Dünya, Mepa News

uygulamabanner.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.