Arap öğretmenler PYD'nin müfredatını protesto etti

Arap öğretmenler PYD'nin müfredatını protesto etti

Haseke'deki Arap öğretmen ve öğrenciler PYD'nin okullarda uyguladığı eğitim müfredatını protesto etti.

Suriye'nin Haseke kentinde eğitim veren on okulun öğretmenlerinin yanısıra öğrenciler ve aileleri PYD'nin bölgede zorla uygulamaya koyduğu eğitim müfredatını protesto etti.

Haseke'nin güneyindeki Gurayan mahallesinde Salı günü gerçekleşen protesto gösterisine ilk ve ortaöğretim düzeyinde eğitim veren yaklaşık on okulun öğrencileri ve idari personeli katıldı. Protestocular, PYD'ye bağlı 'Asayiş Güçleri'nin okullarını kapatmasını ve 'Kürt Özert Yönetimi'nin dayattığı eğitim programını eleştiren sloganlar attılar. Eylül ayında okulların yeniden açılacağını bildiren gözlemciler gösterilerin zamanlamasına dikkat çekiyor.

Pankart ve dövizler taşıyan göstericiler PYD müfredatının kaldırılmasını, okullarda Arapça eğitime devam edilmesini ve Gurayan'daki PYD/PKK'ya bağlı savaşçıların bölgeyi boşaltmalarını talep etti.

Rejim destekçileri Süryani okullarına gidiyor

Yerel kaynaklar, Esed rejimini destekleyen ailelerin çocuklarını Nezaret semtimdeki Kilise ile bağlantılı özel Süryani okullarına gönderdiğini bildirdi. Bu okullarda rejimin Eğitim Bakanlığı'nın müfredatının uygulanırken düşük gelir grubundan ve kırsal kesimde yaşayan aileler çocuklarını 'Kürt Özerk Yönetimi'nin okullarına göndermeye zorlanıyor.

Kaynaklar, PYD'nin konuyla ilgili olarak kendilerinin doğrudan hedef alınmaması talebiyle Arap Aşiretleri Konseyi'yle müzakere etmek istediğini öne sürdü.

Geçtiğimiz ay Kamışlı'da yüzlerce öğrenci Birleşmiş Milletler binası önünde toplanarak PYD'nin özel eğitim veren okulları kapatmasını protesto etmişti.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.