Arap Zirvesi'nde ABD'nin Kudüs kararı kınandı

Arap Zirvesi'nde ABD'nin Kudüs kararı kınandı

Suudi Arabistan’da düzenlenen 14. İslam İşbirliği Teşkilatı Zirvesi'nin sonuç bildirgesinde, ABD'nin 'Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararı' kınandı.

Suudi Arabistan’ın Mekke kentinde düzenlenen devlet ve hükümet başkanlarının buluştuğu 14. İslam İşbirliği Teşkilatı (OIC) Zirvesi'ne Türkiye'yi Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun temsil etti. Zirvenin sonuç bildirgesinde, ABD'nin 'Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararı' kınandı.

Yaklaşık 40 ülkeden temsilcinin katıldığı zirveye İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani katılmadı. İran ile Suudi Arabistan arasındaki ilişkiler de Körfez'de yaşanan saldırı nedeniyle gergin durumda.

“ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanımasını kınıyoruz”

Zirve bitişinin ardından hazırlanan sonuç bildirgesinde, “ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanımasını ve Filistin işgalini destekleyen herhangi uluslararası bir pozisyonu kınıyoruz.” ifadelerine yer verildi. Zirvede ayrıca, elçiliklerini Kudüs’e taşıyan devletlere karşı 'gerekli tedbirler'in alınacağı belirtildi.

Sonuç bildirgesinde ayrıca İslamofobinin dünyanın birçok noktasında artmasının endişeye neden olduğu vurgulandı. Rohingya Müslümanlarının yaşadığı insanlık dışı durum kınanırken, bölgedeki şiddetin durdurulması çağrısı yapıldı.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.