Arınç: İstanbul ve Ankara'nın kaybedilmesi AK Parti için başarı değil

Arınç: İstanbul ve Ankara'nın kaybedilmesi AK Parti için başarı değil

Eski TBMM Başkanı ve AK Parti milletvekili Bülent Arınç, 31 Mart yerel seçimleriyle ilgili konuştu.

Eski TBMM Başkanı ve AK Parti milletvekili Bülent Arınç, 31 Mart yerel seçimleriyle ilgili konuştu. “Çıkan sonuçlardan her parti kendi bakış açısına göre başarılı çıkmış” diyen Arınç, “İstanbul ve Ankara’nın kaybedilmesi AK Parti açısından başarı olarak kabul edilemeyeceğini” söyledi.

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği kitap fuarında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Arınç, İstanbul’daki seçim sonuçlarının sabırla beklenmesi gerektiğini de söyledi:

"Çıkan sonuçlardan da her parti kendi bakış açısına göre başarılı çıkmış. Biz de böyle görüyoruz. AK Parti'ye bakarsanız şu kadar büyükşehir, şu kadar il kazandı. Yüzlerce, binlerce belediye meclis üyesi çıkardı. Totalde de oyu yüzde 44'lerden aşağı değil. İttifaklarla böyle kıyasıya geçen bir seçimde, yüzde 44- 45 oyla çıkmış olmak AK Parti açısından başarılıdır. İstanbul ve Ankara'nın kaybedilmesi AK Parti açısından başarı olarak kabul edilemez. Ancak total baktığınız zaman Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan da aynı şeyi söylüyor. Geldiğimiz noktada başarısızlığın söz konusu olmadığını söylüyor."

"CHP kendi açısından başarılı görünebilir. En azından 2 büyükşehirde önde gözüküyor. Henüz İstanbul sonuçlanmış değil. Zaten İzmir'i alacağına kesin gözüyle bakılıyordu. Bunun yanında hiç umulmadık illerin belediyelerini aldı."

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.