Arjantin İsrail'deki büyükelçiliğini Kudüs'e taşıyacak

Arjantin İsrail'deki büyükelçiliğini Kudüs'e taşıyacak

Arjantin'in sağcı lideri Javier Milei, ülkesinin İsrail'deki büyükelçiliğini Kudüs'e taşıyacaklarını açıkladı.

Arjantin Devlet Başkanı Javier Milei, İsrail'i ziyaret etti.

53 yaşındaki Milei, Tel Aviv yakınlarındaki Ben Gurion Havalimanında İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz tarafından karşılandı.

Milei, ziyareti sırasında ülkesinin büyükelçiliğini Kudüs'e taşımayı planladığını açıkladı.

Açıklama Başbakan Binyamin Netanyahu tarafından da olumlu karşılandı. Netanyahu'nun ofisinden yapılan açıklamada bu hamlenin "memnuniyetle karşılandığı" belirtildi. Netanyahu ile Milei'nin bugün görüşmelerde bulunmak üzere bir araya gelmesi bekleniyor.

Öte yandan Milei, Kudüs'teki ziyareti sırasında Ağlama Duvarı'na da gitti.

Milei'nin burada ağladığı ve bir hahama sarıldığı anlar sosyal medyada paylaşıldı.

Hamas ise Milei'nin açıklamasını kınadı. Yapılan açıklamada Arjantin'in bu adımı "Filistin halkının toprakları üzerindeki haklarının ve Kudüs'ü işgal altındaki Filistin toprağı olarak gören uluslararası hukuk kurallarının ihlali" olarak nitelendirildi.

Kendisini "anarko-kapitalist" olarak tanımlayan Milei Katolik bir ailede yetişti ancak Yahudi inancına olan ilgisi ve yakınlığı ile de biliniyor.

Arjantin'de yaklaşık 250 bin Yahudi yaşıyor. Bu nüfus Latin Amerika'nın en geniş Yahudi nüfuslarından biri olarak öne çıkıyor.

Kaynak: Mepa News

tg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum