Asgari ücret pazarlığının başlayacağı rakam belli oldu

Asgari ücret pazarlığının başlayacağı rakam belli oldu

Asgari Ücret Tespit Komisyonu mesaisine bugün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda bir araya gelip başlayacak.

Çalışma Genel Müdürü Sadettin Akyıl'ın başkanlığını yapacağı komisyonda işçi, işveren ve hükümetten 5'er temsilci bulunacak.

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu işçi kesimini temsil edecekken Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu da işverenleri temsil edecek.

Görüşmelerde işçi ve işveren tarafının beklentileri masaya yatırılacak.

İşçi heyetinin Türk-İş'in Açlık ve Yoksulluk Sınırı Araştırması'ndaki verileri komisyona sunması beklenecek.

Türk-İş'in komisyon toplantısı öncesinde başkanlar kurulunu bir araya getireceği belirtilirken konfederasyona üye 34 sendikanın yöneticilerinin katılım sağlayacağı toplantıda, ilerleyen süreçlerde takip edilecek yol haritasının görüşüleceği ifade ediliyor.

"Açılış 8 bin 250 liradan yapılacak"

Öte yandan Asgari Ücret Tespit Komisyonu üyesi TÜRK-İŞ’in çeşitli kurullarında pazarlığın 8 bin 250 TL’den başlamasının beklendiği vurgulanıyor.

Ekonomim.com'dan Mehmet Kaya'nın haberine göre komisyon toplantısı öncesi işçi kesimi de pozisyonunu güçlendirdi. Komisyon üyesi TÜRK-İŞ’in çeşitli kurullarında pazarlığın 8 bin 250 TL’den başlamasının beklendiği vurgulanıyor. Bunda, 2022’de artışların vergideki iyileştirmeler hariç reel tutarındaki artış hesabı dikkate alınıyor.

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.