Astana görüşmeleri: Yedinci turda da uzlaşma yok

Astana görüşmeleri: Yedinci turda da uzlaşma yok

Astana’da yapılan Suriye görüşmelerinin yedinci turunda esir değişimi konusunda uzlaşma sağlanamadı.

Suriye'de 2011'den beri devam eden savaşı sona erdirmek için Kazakistan'ın başkenti Astana'da yapılan görüşmelerin yedinci turu sonuçlandı.

DW'nin aktardığına göre Türkiye, Rusya ve İran'ın arabuluculuğunda yapılan görüşmelerin en zorlu konularından biri, Suriyeli taraflar arasında tutuklu ve esirlerin değişiminin gerçekleştirilmesine dair plan oldu. Rus heyet başkanı Aleksander Lavrentyev, Türk ve İran heyetlerinin yanı sıra Suriye hükümeti ve muhalif grupların temsilcileri ile yapılan görüşmelerin sonunda, esirlerin değişimi konusundaki anlaşma metni üzerinde uzlaşma sağlanamadığını dile getirdi.

Dün başlayan ve iki gün süren görüşmelerde çetin pazarlıklar yapıldığı, görüşmelerin sonunda, esirlerin değişimi, cenazelerin teslim edilmesi ve kayıpların aranması için çaba gösterecek bir çalışma grubunun kurulmasına karar verildiği belirtildi.

Rus ajansı İnterfaks'ın haberine göre, 250 bin ile 300 bin Suriyeli'nin 2011'den beri devam eden iç savaşta esir düştüğü tahmin ediliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.