Asya'da Bayraktar SİHA'lara olan ilgi artıyor

Asya'da Bayraktar SİHA'lara olan ilgi artıyor

Rusya-Ukrayna arasındaki savaşla yeniden gündeme gelen Bayraktar insansız hava araçlarına Asya pazarında da ilgi olduğu belirtiliyor.

Nikkei Asia'ya konuşan Bayraktar Savunma CEO'su Haluk Bayraktar, Ukrayna savaşı sonrasında SİHA'lara Asya'dan ilgi olduğunu söyledi.

"Çin, Asya'daki pek çok komşusuna SİHA satışı konusunda istekli olmayacak ve biz bu ülkelere iyi bir seçenek sağlıyoruz" diye konuşan Haluk Bayraktar, "Asya ülkeleri ürünlerimize çok ilgi gösteriyorlar" dedi.

Uçak gemilerinden ve helikopter pisti olan gemilerden kalkıp inebilecek üçüncü nesil SİHA TB-3 üzerinde çalıştıklarını hatırlatan Bayraktar, TB-3'ü bu yıl kullanıma sunmayı planladıklarını belirtti.

TB-3'ün Japonya'nın Izumo sınıfı destroyerlerindeki platformları için uygun olacağını da ifade eden Bayraktar, "Japonya bu silahlı İHA'lardan mümkün olan en kısa zamanda edinmeli" dedi.

Kaynak: Bloomberg HT

uygulamabanner.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.