Atatürk Havaliman'ında Canlı Bomba Saldırısı: 36 Ölü

Atatürk Havaliman'ında Canlı Bomba Saldırısı: 36 Ölü

İstanbul Atatürk Havalimanı'nda meydana gelen 3 canlı bomba saldırısı sonucu 36 kişi hayatını kaybederken, 147 kişi de yaralandı.

Atatürk Havalimanı'nda Dış Hatlar CIP gidiş teminalinde üç ayrı noktada patlama meydana geldi. İlk bilgilere göre, iki kişi, emniyet güçlerinin kendilerinden şüphelenmesinin ardından önce kalaşnikofla etrafı tarayıp, daha sonra kendisini patlattı.

Dış Hatlar terminalinde meydana gelen şiddetli patlama sonucu bölgeye çok sayıda ambulans giriş-çıkış yaptı. Bu arada havalimanına giden metro seferleri durdurduldu.

Patlama sonrası Başbakanlık'ta kriz masası oluşturulurken, bir süre tüm uçuşlar başta Sabiha Gökçen Havalimanı olmak üzere diğer havaalanlarına yönlendirildi.

Konuyla ilgili olarak geç saatlerde geldiği Atatürk Havalimanı'nda basın açıklaması yapan Başbakan Binali Yıldırım, saldırıyla ilgili ilk emarelerin IŞİD'i gösterdiğini belirtti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.