'Ateşkes' anlamını yitirdi: Rus uçakları Guta semalarında

'Ateşkes' anlamını yitirdi: Rus uçakları Guta semalarında

Rusya ve Esed rejimine ait savaş uçaklarının Doğu Guta'yı hedef almayı sürdürdüğü bildirildi

Rusya ve Esed rejimine ait savaş uçaklarının Doğu Guta'yı hedef almayı sürdürdüğü bildirildi.

Bölge kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Rusya ve Esed rejimine ait savaş uçakları Suriye'nin kuşatma altında bulunana Doğu Guta bölgesindeki sivil yerleşim birimlerini vurmayı sürdürüyor.

Rus uçakları Duma'yı vuruyor

Bölgeden haber aktarımı yapan "Guta Medya Merkezi" isimli yerel ajansın aktardığı bilgilere göre, Rusya'ya ait savaş uçakları Doğu Guta'nın Duma beldesindeki sivil yerleşim merkezlerine yönelik hava saldırıları düzenliyor.

Harasta bölgesine 14 hava saldırısı

Doğu Guta'nın Harasta bölgesine de Rusya ve rejime ait savaş uçaklarınca bugün en az 14 hava saldırısı gerçekleştirildi. Aynı şekilde rejim koalisyouna bağlı güçler karadan yaptıkları top atışlarıyla Harasta bölgesindeki sivil yerleşim birimlerini hedef almayı sürdürüyor.

Düzenlenen 14 hava saldırısının yanında Harasta bölgesindeki sivil yerleşim merkezlerine yönelik en az 40 top atışı düzenlendi.

Doğu Guta'daki sivil yerleşim merkezleri hedef alan Rusya ve rejime ait savaş uçakları:

Rejim güçlerine ağır darbe

Öte yandan Doğu Gutan'nın Havş el Davahra bölgesinde birkaç haftadır ilerleme girişiminde bulunan Rusya ve İran destekli rejim koaslisyonu güçlerinin saldırıları muhaliflerce geri püskürtüldü.

Muhalif kaynaklar tarafından servis edilen rakamlara göre, Havş el Davahra bölgesinde son iki günde öldürülen rejim unsurlarının sayısı 100'den fazla.

Bölgedeki etkin muhalif grup, Ceyşu'l İslam'ın sözcüsü Hamza Bayrakdar tarafından dün yapılan açıklamada, rejimin bölgedeki saldırısının muhalif savaşçılar tarafından geri püskürtüldüğünü ifade edilmiş, en az 36 rejim unsurunun öldürüldüğü belirtilmişti.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.