Atilla Peker: Devlete hizmet ettiğimizi sanırken kullanılıyorduk

Atilla Peker: Devlete hizmet ettiğimizi sanırken kullanılıyorduk

Sedat Peker'in ağabeyi Atilla Peker, “Devlete hizmet ettiğimizi sanırken meğer kullanılıyorduk” dedi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) öldürülen gazeteci Kutlu Adalı olayı ile ilgili olarak Korkut Eken'i suçlayan Sedat Peker'in ağabeyi Atilla Peker, “Devlete hizmet ettiğimizi sanırken meğer kullanılıyorduk. Korkut Eken'in de bu şekilde kullanıldığını düşünüyorum” dedi. Korkut Eken bu suikastın içinde olmadığını iddia etmişti. 

Bulunduğu aracın içindeki ruhsatsız silah nedeniyle gözaltına alınan, Emniyette Gazeteci Kutlu Adalı'nın öldürülmesiyle ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunan Atilla Peker, Sözcü'ye konuştu.

Peker, emniyete verdiği dilekçede olduğu gibi, Kutlu Adalı'yı öldürmek üzere Korkut Eker ile birlilte Kıbrıs'a gittiklerini anlattı. 

Peker devamında şunları söyledi: 

"28 yaşındaydım, 53 yaşına geldim. Olaylardan öğrendiğim, birileri rant peşindeyken, birileri de vatan millet adına hizmet ediyor. Ben bunu anladım. Korkut ağabey de bu şekilde kullanılan, ülkesine hizmet etmek isteyen birisidir. Kıbrıs'ta çalışmamızın üçüncü gününde, Kutlu Adalı'yı alayın içine getirdiler. Şimdi düşünüyorum da alay komutanı öldürülmek istendiğini anlamış olacak ki bilinçli şekilde alayın içerisine alınmasını istedi. Bu sebeple eylemi gerçekleştiremedim. Zaten bu durumda evinin etrafında dolaşıp da bu adamı (Kutlu Adalı'yı) öldürmenin bir anlamı kalmadı. Bu teşhir olduğundan biz de Türkiye'ye döndük. Ama kendisi bana dedi ki, ‘Atilla'cığım, bu olay için tekrar geleceğiz.

Kutlu Adalı olayı benim için sırdı. Eşim bile bu sırrı bilmiyordu. Kimseyle paylaşmamıştım. Madem sırdı, kimseye söylenmemeliydi. Kardeşim Sedat Peker'e yapılanların sonrasında bu şekilde kendisi de açıklama yapınca, bu açıklamayı doğrular bir açıklama yapmazsam, kardeşimi yalan söylüyor konuma mı getirecektim? Yarın öleceğimi bilsem bile ben bu konuyu açıklardım. Bu ülkede, vatandaş, ilgili kişiler, herkes her şeyi biliyor ama korkudan kimse doğruları söyleyemiyor."

Sedat Peker ve ağabeyi Atilla Peker'in, “Kutlu Adalı cinayetiyle ilgili” olarak suçladıkları emekli Yarbay Korkut Eken, Mehmet Ağar tarafından Kuzey Kıbrıs'a gönderildiğini ve Atilla Peker'i yanına alarak gittiğini söyledi, Adalı'nın öldürülmesiyle ilgisi olmadığını iddia etmişti.

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.