Attığı deprem tweeti nedeniyle tutuklanan sosyal medya kullanıcısı serbest

Attığı deprem tweeti nedeniyle tutuklanan sosyal medya kullanıcısı serbest

Depremin ardından attığı bir tweet dolayısıyla tutuklandığı belirtilen Twitter kullanıcısı Hayati Sedef'in tahliye edildiği açıklandı.

Depremin ardından attığı bir tweet gerekçe gösterilerek tutuklanan Twitter kullanıcısı Hayati Sedef'in tahliye edildiği öğrenildi.

Ailesi tarafından yapılan açıklamada, 13 Şubat'tan bu yana tutuklu bulunan Sedef'in serbest bırakıldığı belirtildi.

Hayati Sedef’in kızı Hanne Sedef, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, "elhamdülillah.. babam @HayatiSedef15 az önce tahliye oldu." ifadesini kullandı.

Ne olmuştu?

Twitter kullanıcısı Hayati Sedef'in, depremin ardından paylaştığı bir mesaj gerekçe gösterilerek tutuklanmıştı.

Şanlıurfa'da yaşayan Sedef 12 Şubat günü akşam saatlerinde, kısa bir süre önce attığı tweet gerekçesiyle ifadeye çağrıldığını söylemişti.

Hayati Sedef, Twitter'da yaptığı bir paylaşımda, "Bu gece artçı sarsıntılar sebebiyle Şanlıurfa'da 3 bina daha yıkıldı. Bu gece eve geçmiştik ama oluşan sarsıntılar yüzünden yine kaçmak zorunda kaldık. Dua buyrun..." ifadelerini kullanmıştı.

sedef.png

hayati-sedef.jpg

İfadeye çağrılmasının ardından Sedef'ten uzun bir süre haber alınamadı.

Kızı tarafından yapılan açıklamada Sedef'in sosyal medyada paylaştığı mesaj nedeniyle tutuklandığı belirtildi.

Sedef'in kızı Hanne Sedef "Babam bu sabah olan mahkemede tutuklandı. Gerekçe geçen gün asılsız haber çıkan Şanlıurfa'da artçı depremde yıkılan bina ile ilgili sadece bu tweeti atmış olması." ifadesini kullanmıştı.

Sedef'e "yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" suçlaması yöneltildiği ve tutuklanmasına karar verildiği kaydedildi.

Sedef savunmasında paylaşımı başka bir gazetecinin attığı mesajı görerek yaptığını belirtti.

Sosyal medya kullanıcısı Hayati Sedef'in akşam saatlerinde ifadeye çağrılması, sabah ise hızlı bir şekilde mahkemeye sevk edilerek tutuklanması dikkat çekti.

Depremin ardından sosyal medyada özellikle sığınmacıları hedef alan ve sokak olaylarına yol açan birçok paylaşım yapılmış ancak bu paylaşımların sahiplerine karşı herhangi bir işlem yapılmamıştı.

Buna rağmen Hayati Sedef'in paylaştığı bir haber sebebiyle hızlı bir şekilde adliyeye sevk edilip tutuklanması sosyal medya kullanıcılarının tepkisini topladı.

tg-003.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum