Avrupa Adalet Divanı'ndan PKK lehine karar

Avrupa Adalet Divanı'ndan PKK lehine karar

Avrupa Adalet Divanı, 2014-2017 yılları arasında PKK'nın "AB terör örgütleri listesi"ne dahil edilmesi sürecinde usul hatası yapıldığına karar verdi.

Lüksemburg'daki Avrupa Adalet Divanı, Avrupa Birliği'nde terör örgütleri listesinde olan PKK'nın 2014-2017 yılları arasında haksız bir biçimde "terör listesi"ne alındığını açıkladı.

Mahkeme AB ülkelerinin söz konusu dönemde, terör örgütlerinin oluşturulmasına temel teşkil eden kararlarında usul hataları yapıldığı gerekçesiyle bu kararların geçersiz olduğunu belirtti. Adalet Divanı AB Konseyi'nin PKK'nın "terör örgütleri listesi"ne alınmasına dayanak oluşturan düzenleme ve kararları yeterince gerekçelendirmediğini de belirtti.

Avrupa Adalet Divanı'nın verdiği kararın, dava konusu olan 2014-2017 dönemini kapsaması nedeniyle, 2018 yılındaki "terör listesi"nde de yer alan PKK'nın mevcut statüsüne herhangi bir etkisi olmayacak.

Dava 2014 yılında PKK yöneticileri Murat Karayılan ve Duran Kalkan adına Hollandalı bir hukuk bürosu tarafından yapılan, PKK'nın terör listesinde yer almasına yönelik itiraza dayanıyor. 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.