Avrupa Birliği ABD'ye gümrük vergisi uyarısını yineledi

Avrupa Birliği ABD'ye gümrük vergisi uyarısını yineledi

Avrupa Birliği Ticaret Bakanları, ABD Başkanı Donald Trump’ı Avrupa’dan ABD’ye gümrük vergisi uygulaması konusundaki uyarılarını yineledi.

Avrupa Birliği (AB) Ticaret Bakanları, ABD Başkanı Donald Trump’ı Avrupa’dan ABD’ye otomobil ihracatında gümrük vergisi uygulaması konusunda yeniden uyardı.

Avrupalı ​​bakanların, Brüksel 'de yaptığı görüşme sonrasında, Avrupa Ticaret Bakanları Konseyi Başkanı olan Romanya İş İklimi, Ticaret ve Girişimcilik Bakanı Stefan-Radu Oprea, Avrupa otomobil ihracatının ABD'nin ulusal güvenliği için bir tehdit oluşturduğu fikrini reddettiklerini dile getirdi.

Oprea, "Avrupa Konseyi, ABD’nin ithal otomobillere uygulanan tarifeleri 180 gün erteleme kararını memnuniyetle karşılamasına karşın, AB’nin otomobil ihracatının ABD’ye yönelik ulusal güvenlik tehdidi olduğu fikrini kesinlikle reddetti" açıklamasında bulundu. 

Stefan-Radu Oprea, ayrıca, ticaret anlaşmazlığının, geçtiğimiz yıl kararlaştırıldığı gibi Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ) kurallarına uygun bir anlaşmayla çözülmesi gerektiğini de vurguladı.

Trump yönetimi ile Avrupa Birliği arasındaki anlaşma

Trump ile Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker arasında Temmuz ayında varılan anlaşma, iki tarafın sanayi malları üzerindeki tarifelerin kaldırılması konusunda görüşmelere başlamasını öngörüyor.

AB Komisyonu Ticaret Komiseri Cecilia Malmstrom ise AB’nin müzakerelere başlamaya hazır olduğunu dile getirerek, “Fakat ABD aynı şeyi yapmak için acele ediyor görünmüyor” diye konuştu.

Trump, AB ülkelerinden ithal edilen otomobiller ve bazı otomobil parçalarıyla ilgili müzakere hedeflenmesi konusunda ABD Ticaret Temsilciliği’ne yönelik talimatını 180 gün ertelemişti. Ancak Trump, aynı zamanda, ülkesinin otomobil ithalatını ulusal güvenlik için bir tehdit olarak gördüğünü ve bu nedenle özel gümrük vergilerinin uygulanmasına açık olduğunu belirtmişti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.