Avrupa Birliği Erdoğan ile görüşmeye geliyor

Avrupa Birliği Erdoğan ile görüşmeye geliyor

Avrupa Birliği’nin en üst düzey yöneticileri Perşembe günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşecek.

Avrupa Birliği’nden yapılan açıklamada, “Konsey Başkanı Donald Tusk ve Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker NATO zirvesi sırasında Erdoğan ile biraraya gelecekler. Görüşmede iki taraf arasında son dönemde kötüleşen ilişkiler masaya yatırılacak” denildi.

İlişkiler 15 Temmuz darbe girişiminin ardından kötüleşmiş durumda.

Erdoğan, Almanya ve Hollanda için Nazi kıyaslaması yapmıştı. Ayrıca ölüm cezasının yeniden yürürlüğe girmesi yönündeki tartışmalar da ilişkilerde sorun yaratıyor.

Alman diplomat Deniz Yücel ile görüştü

Bu arada Almanya Dışişleri Bakanlığı bir diplomatın Türk kökenli Alman vatandaşı gazeteci Deniz Yücel’i cezaevinde ziyaret ettiğini açıkladı. Ancak gözaltına alınan ikinci Alman gazeteci ile ilgili bilgi yok.

Sözcü Martin Schaefer, İstanbul Başkonsolosu Georg Birgelein’in Yücel ile 80 dakika görüştüğünü kaydetti.

Yücel, yılın ilk günlerinde terör propagandası yaptığı ve nefreti tahrik ettiği gerekçesiyle gözaltına alınmıştı. Yücel suçlamaları reddediyor. Almanya da serbest bırakılmasını istiyor.

Türkiye’de darbe girişimi sonrası onlarca gazeteci tutuklanmıştı.

Schaefer, Almanya’ya Türk kökenli Alman gazeteci 33 yaşındaki Meşale Tolu’nun gözaltına alınmasıyla ilgili olarak bilgilendirilmediğini kaydetti. Tolu, iki haftadan uzun süredir gözaltında.

Kaynak: Amerika'nın Sesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.