Avrupa Birliği Komisyonu'nda TikTok yasağı

Avrupa Birliği Komisyonu'nda TikTok yasağı

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, çalışanlarına özel ve kurumsal telefonlarından Çinli TikTok uygulamasını "güvenlik endişeleri nedeniyle" silme talimatı verdi.

Birliğin yürütme organı olarak faaliyet gösteren AB Komisyonu, bu çerçevede, sabah saatlerinde bütün Komisyon çalışanlarına uygulamayı, işle ilgili herhangi bir uygulama yüklü olan kişisel veya kurumsal cihazlarından kaldırmaları talimatını verdi. 

Komisyon Sözcülüğü'nden yapılan açıklamada uygulamayı kaldırmak istemeyen personelin ise işle ilgili uygulamaları kişisel telefonlarından silebileceği bildirildi. 

Perşembe sabahı personele gönderilen mailde, video paylaşım uygulamasının "en kısa zamanda" ve 15 Mart'tan önce kaldırması gerektiği ifade edilirken bu tarihten itibaren uygulamanın yüklü bulunduğu cihazların "kurumsal ortamla uyumsuz" olarak kabul edileceği kaydedildi.

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.