Avrupa Birliği Türkiye'nin sondaj çalışmalarını ve Suriye operasyonunu kınadı

Avrupa Birliği Türkiye'nin sondaj çalışmalarını ve Suriye operasyonunu kınadı

Avrupa Birliği Türkiye'nin hem Kıbrıs açıklarında devam eden sondaj çalışmalarını, hem de Suriye'de başlattığı Barış Pınarı Harekatı'nı kınadı.

Lüksemburg'da toplanan Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları Türkiye'nin Kıbrıs açıklarında devam eden sondaj çalışmalarını bir kez daha kınadı ve Kıbrıs ile dayanışma içerisinde oldukları mesajını verdi. Türkiye'nin uluslararası hukuk çerçevesinde hareket etmesi gerektiği vurgulanırken, bu çerçevede geçtiğimiz 15 Temmuz tarihinde AB tarafından uygulanan yaptırımlar hatırlatıldı.

Silah satışının yasaklanması konusunda uzlaşı sağlanamadı

AB'nin Türkiye'ye silah ambargosu uygulaması yönünde Almanya, Fransa, İspanya ve Avusturya'nın baskıları sonuç vermedi. Türkiye'ye silah satışının yasaklanması yönünde ortak bir uzlaşıya varılamadı.

Askeri operasyona kınama

Toplantı sonrasında Avrupa Birliği Konseyi tarafından yapılan yazılı açıklamada, "AB, bütün bölgenin istikrarını ve güvenliğini ciddi bir şekilde bozan, daha fazla sivillerin yerinden edilmesine sebep olan Suriye'nin kuzeydoğusundaki askeri eylemi kınıyor. Bu operasyon Uluslararası Koalisyonun IŞİD'i yenmek için bugüne kadar kaydettiği ilerlemeyi önemli ölçüde baltalıyor." ifadeleri kullanıldı.

Avrupa Birliği Dışilişkiler Yüksek Temsilcisi Federica Mogherin, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajda, "Avrupa Birliği Dışişleri Konseyi toplantısından hem Suriye operasyonu hem Türkiye'nin Kıbrıs açıklarındaki sondaj çalışması konusunda üye ülkeler birlik ve beraberlik içinde hareket ediyor." dedi.

wp-005.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.