Avrupa Birliği'nden Batı Afrika ülkelerine 'teröre karşı' 138 milyon Euro yardım

Avrupa Birliği'nden Batı Afrika ülkelerine 'teröre karşı' 138 milyon Euro yardım

Avrupa Birliği Batı Afrika'daki Sahel ülkelerinin oluşturduğu G-5 gücüne 138 milyon Euro ek yardımda bulunma kararı aldı.

Avrupa Birliği (AB), Batı Afrika'daki Sahel ülkelerinin oluşturduğu G-5 gücüne 138 milyon Euro ek yardımda bulunma kararı aldı.

AB ve G5 Sahel tarafından yapılan ortak açıklamada, AB'nin söz konusu güce toplamda 138 milyon Euro ek yardımda bulunacağı ifade edildi.

Nijer devlet başkanı kısa bir süre önce bölgede 'teröre karşı' oluşturulan uluslararası koalisyona yardımda bulunma çağrısı yapmıştı.

AB'nin yardım açıklaması, AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ile G-5 Sahel ülkeleri (Burkina Faso, Mali, Moritanta, Nijer ve Çad) dışişleri bakanlarının, Burkina Faso'nun başkenti Ouagadougou'da yaptığı görüşmenin ardından geldi.

G-5 ortak gücü, daha önce de AB'den 100 milyon Euro yardım almıştı.

AB, 2018 yılının Temmuz ayında, Mali'nin Sevare bölgesindeki G-5 üssünü de yeniden yapılmasını finanse etme taahhüdü vermişti.

Söz konusu askeri üs, aynı yılın Haziran ayında El Kaide'nin bölgedeki kolu Cemaat Nusret el İslam vel Müslimin (CNİM) tarafından saldırıya uğramış ve tamamıyla tahrip olmuştu.

G-5 Sahel gücü, bölgede başta CNİM ve El Kaide'ye bağlı diğer yapılanma olan İslami Mağrip El Kaidesi'ne ve IŞİD'in Batı Afrika koluna karşı faaliyet gösteriyor.

Kaynak: Mepa News

twtcanli.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum