Avrupa Birliği'nin 15 bin Ukrayna askerini eğiteceği misyon yarın başlıyor

Avrupa Birliği'nin 15 bin Ukrayna askerini eğiteceği misyon yarın başlıyor

Avrupa Birliği dışişleri bakanları, 15 bin Ukrayna askerine eğitim verilmesi konusunda geçtiğimiz dönemde uzlaşma sağlamıştı.

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, AB ülkelerinin dışişleri bakanlarını Brüksel'de bir araya getiren toplantının girişinde basına açıklamalarda bulundu.

AB'nin Ukrayna'da 15 bin askeri eğiteceği misyonun yarın resmi olarak başlatılacağını belirten Borrell, "Misyon birkaç hafta içinde operasyonel olacak" dedi.

Konuyla ilgili geçtiğimiz dönemde yapılan açıklamada, 15 ila 20 ülkenin katılım göstermek istediğini, AB topraklarında faaliyet gösterecek misyonun bir ayağının Polonya'da, diğerinin Almanya'da olacağını söylemişti. Yetkili, misyonun 27 AB ülkesinin mühimmat ve ekipman için sağlayacağı ek 16 milyon avroya ilaveten 107 milyon avroluk bütçesi olacağını bildirmişti.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.