Avrupa parlamento seçimleri için sandık başında

Avrupa parlamento seçimleri için sandık başında

Avrupa Birliği'nde halk Brüksel'in geleceğini belirleyecek siyasetçileri seçmek için sandık başında.

Son yıllarda mülteci sorunu ve terörizm gibi konularda büyük bölünme yaşayan Avrupa Birliği'nde (AB) halk Brüksel'in geleceğini belirleyecek siyasetçileri seçmek için sandık başında.

Avrupalılar, geleneksel merkez sağ ve merkez sol partilerini tehdit eden aşırı sağ ve popülizm söylemlerinin gölgesinde seçimini yaptı.

Birliğin yasama organı için beş yılda bir yapılan Avrupa Parlamentosu (AP) seçimleri için 21 ülkede seçmenler bugün oy kullandı. O ülkeler Almanya, Avusturya, Belçika, Bulgaristan, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hırvatistan, İspanya, İsveç, İtalya, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, Litvanya, Lüksemburg, Macaristan, Polonya, Portekiz, Romanya, Slovenya ve Yunanistan.

AP seçimlerinde oy verme işlemi 23 Mayıs'ta İngiltere ve Hollanda'da, 24 Mayıs'ta Çekya ve İrlanda'da, 25 Mayıs'ta Slovakya, Malta ve Letonya'da başlamıştı.

Yaklaşık 400 milyon AB vatandaşının katılma hakkı olan seçimde AP'deki 751 sandalye için 8 siyasi grup yarışıyor.

1979 yılından bu yana yapılan ve Avrupa'da halkın fazla ilgi göstermediği seçimlerde 2014'te katılım yüzde 42 civarında kalmıştı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.