Avrupa Parlamentosu başkanı: Kimse bir Avrupa ülkesine Nazi diyemez

Avrupa Parlamentosu başkanı: Kimse bir Avrupa ülkesine Nazi diyemez

Avrupa Parlamentosu'nun yeni başkanı, Türkiye ile Avrupa arasında yaşanan krize ilişkin açıklamalarda bulundu.

Euronews ile yaptığı röportajın bir bölümünde Avrupa Parlamentosu'nun yeni başkanı Antonio Tajani, Türkiye Avrupa ilişkilerine değinerek Türkiye'nin Nazi benzetmesine sert yanıt verdi.

Euronews: 

“Bu krizde sizin en büyük müttefiklerinizden biri ilişkilerin giderek gerildiği Türkiye. Sizce mülteci krizinin çözümünde Türkiye ortak olarak kalabilir mi?”

Antonia Tajani: 

“Türkiye hala bir ortak. Referandum kampanyasından sonra Ankara’nın polemiği azaltacağını düşünüyorum. Anlaşmalarda ilerlemeye ihtiyacımız var. Elbette biz haklarımızı savunuruz. Kimse bir Avrupa ülkesine Nazi ülkesi diyemez. Bu bizim için kabul edilemez. Biz özgürlüğün, demokrasinin ve insan haklarını savunmanın kalbindeyiz. Biz her zaman tavsiyeleri dinleriz, ancak birinin bizi Nazi olarak çağırmasını kabul edemeyiz.”

Euronews: 

“Türkiye’nin AB adaylığının iptal edilmesi söz konusu mu?”

Antonia Tajani: 

“Niçin iptal edilsin? Eğer zor anlar varsa buna diplomatik düzeyde bir çözüm aramalıyız. Türklerin sorunlarını anlamalıyız; ancak biz her zaman değerlerimizi savunuruz. Bunlar ifade özgürlüğü, demokrasi ve insan hakları.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.