Avrupa Parlamentosu Guaido'yu 'geçici devlet başkanı' olarak tanıdı

Avrupa Parlamentosu Guaido'yu 'geçici devlet başkanı' olarak tanıdı

ABD Başkanı Donald Trump ile müttefiklerinin 'Geçici Devlet Başkanı' olarak tanıdığı Juan Guaido'yu Avrupa Parlamentosu da tanıdı, Avrupa ülkelerini aynısını yapmaya çağırdı.

ABD Başkanı Donald Trump ile müttefiklerinin 'Geçici Devlet Başkanı' olarak tanıdığı Juan Guaido için Avrupa Parlamentosu (AP) da karar çıkardı. Guaido'yu 'Geçici Devlet Başkanı' olarak tanıyan AP, Avrupa Birliği (AB) hükümetlerini aynısını yapmaya çağırdı.

Uluslararası toplum nezdinde Venezuela'yı kimin temsil ettiğine dair diplomatik krizlere yönelik bir adım da Avrupa Parlamentosu'ndan (AP) geldi.

AP, oylamaya gidip kabul ettiği kararla Ulusal Meclis Başkanı olan Juan Guaido'yu 'meşru Geçici Devlet Başkanı' olarak tanıdığını duyurdu. Kararda AB hükümetlerine de tanıma çağrısı yapıldı.

"AB liderliğinden Venezuela konusunda güçlü ve birlik içinde pozisyon almasını" isteyen karar, "demokrasinin yeniden tesisi için seçimler düzenlenene dek Guaido'nun tek meşru geçici devlet başkanı olarak tanınmasını" talep etti.

Bununla birlikte parlamenterler, kararda, devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun hükümetine bağlı büyükelçiler yerine Guaido'nun atadığı büyükelçilerin AB devletleri tarafından akredit edilmesi talebine de yer verdi.

AP kararlarının bağlayıcılığı bulunmuyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.