Avrupa Rusya'ya savaşın başından beri enerji için 35 milyar euro ödedi

Avrupa Rusya'ya savaşın başından beri enerji için 35 milyar euro ödedi

AB Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, AB'nin savaşın başından bu yana enerji ithalatı için Rusya'ya 35 milyar euro ödediğini açıkladı.

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, AB'nin savaşın başından bu yana enerji ithalatı için Rusya'ya 35 milyar euro ödediğini açıkladı.

Fransa'nın Strazburg şehrinde toplanan Avrupa Parlamentosu (AP) Genel Kurulu'nda konuşan Borrell, Avrupa'dan yapılan ödemelerle Rusya'nın Ukrayna'daki savaşı finanse ettiğini belirtti.

Savaşın başından bu yana Rusya'ya enerji için 35 milyar euro ödediklerinin altını çizen Borrell, Ukrayna'ya verdikleri toplam askeri desteğin ise 1 milyar euro olduğunu kaydetti.

Borrell, bu rakamların enerji bağımlılığını azaltmanın önemini gösterdiğini dile getirdi.

Enerji kaynakları bakımından Avrupa'nın Rusya'ya bağımlılığı uzun süredir gündemde olan bir konu. Avrupa, Ukrayna'da savaşın başlamasının ardından bu durumu aşmak için çabalarda bulunsa da, henüz net bir çözüm ortaya konulabilmiş değil.

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.