Avrupa'da 'organik tarım' etiketi helal sertifikalı ürünlere verilmeyecek

Avrupa'da 'organik tarım' etiketi helal sertifikalı ürünlere verilmeyecek

Avrupa Adalet Divanı, Avrupa organik tarım etiketinin, İslami usullere uygun kesilen hayvanların etleri için, olması gerekenden daha fazla acı çektiği gerekçesiyle kullanılamayacağı kararına vardı.

Lüksemburg merkezli Avrupa Adalet Divanı, Avrupa organik tarım etiketinin İslami usullere göre kesilen hayvanların etleri için kullanılamayacağı kararına gerekçe olarak; sersemletilmeden yapılan kesimin gerekli görülen hayvan refahı standardına uymadığını, hayvanın olması gerekenden daha fazla acı çektiğini öne sürdü.

Mahkeme heyeti, organik tarım ürünlerinde sağlanan gıda güvenliği ve kalite standardının İslami ve Koşer usullere göre kesilen hayvan etlerinde elde edilemediğine hükmetti.

Fransa'da mezbaha hayvanlarının korunmasıyla ilgilenen bir dernek, 2012'de helal kıyma sığır köftesi için "organik tarım" etiketi verilmemesi için mahkemeye başvurmuş; ancak derneğin talebi reddedilmişti. Kararın temyiz edilmesi üzerine davaya bakan Fransız mahkemesi, AB yasalarını yorumlama konusunda yardım almak için Avrupa Adalet Divanı'na başvurmuştu.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum